Ugytudjuk.hu: Borkai Zsoltot is jelölték Győr díszpolgárának

Ugytudjuk.hu: Borkai Zsoltot is jelölték Győr díszpolgárának

Borkai Zsolt hölgyek társaságában a luxusjachton

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Februárban szavaz arról a győri közgyűlés, hogy márciusban kiket tüntessen ki díszpolgári címmel a város – írja az Ugytudjuk.hu. A jelöltek listája ugyan titkos, de a portál állítása szerint ők hozzájutottak egy részleges listához, amelyen több jelöltet is beazonosítottak. A teljes listát nem közlik, de azt kiemelik belőle, hogy Hajtó Péter fideszes képviselő Borkai Zsolt volt polgármestert jelölte a díszpolgári címre.

A lap azt írja, nem tudja, hogy az érintett bizottság vagy bizottságok hogy szavaztak a kérdésben, illetve a közgyűlés elé kerül-e a Borkai jelöltsége.  Ez szerintük érdekes helyzetet teremtene a díszteremben, hiszen a legtöbb fideszes képviselő még a polgármesteri tisztséget 2006 és 2019 között viselő Borkai alatt került pozícióba, Dézsi Csaba András polgármester viszont nem kifejezetten ápolja elődje örökségét, aki dicstelen körülmények között, adriai orgiabotránya miatt távozott a városvezetői székből. 

A portál megjegyzi, Borkai a szexbotrány ellenére a Fidesz jelöltje maradt, sőt, pár száz szavazatnyi különbséggel, és több ezer érvénytelen szavazat mellett ismét polgármesternek választották, ezután viszont nem sokkal lemondott a pozíciójáról.

Érdekességként még megemlítik azt is, hogy Hajtó Péter az elmúlt időszakban nem ápolt jó viszonyt a jelenlegi polgármesterrel, az elmúlt hetekben többször is odamondogattak egymásnak. 

Végül is minden bizonnyal nem a volt polgármester kapja meg a díszpolgári címet, a portál értesülése szerint egy másik országszerte ismert fideszes és még aktív politikus lesz az, aki idén egyedüliként megkapja a kitüntetést.

Legutóbb akkor írtunk Borkai Zsoltról, amikor 1,5 millió forint pénzbüntetésre ítélte a bíróság az ügyében ismertté vált egyik fiatal nőt, aki együtt jachtozott a volt győri polgármesterrel.