Úgytudjuk.hu: Győrbe is kerülhetett volna a Fudan Egyetem kampusza

Úgytudjuk.hu: Győrbe is kerülhetett volna a Fudan Egyetem kampusza

A Nagyvásártelep központi épülete Budapesten, ahol felépülne a Diákváros és a Fudan kampusza (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Úgytudjuk.hu szerint Dézsi Csaba András győri polgármester felvetette a kormánynak, hogy Győrben épüljön fel a Fudan Egyetem kampusza. Ezt az „ügyre rálátó forrásai” alapján írta meg az LMP-s Ungár Péter érdekeltségébe tartozó hírportál. Ám a kezdeményezésre a jelek szerint nem volt nyitott a kabinet.

Mindenesetre a portál szerint ezzel a lépéssel a kormány is jól járt volna – ellenzéki Budapest helyett a kormánypárti Győrbe kerül a projekt –, ahová a városvezető invitálta a fővárosban tiltakozva fogadott beruházást. Másrészről pedig megoldódna a győri polgármester problémája is, mivel a színházépületből, hangversenyteremből, bábszínházból, könnyűzenei koncertteremből álló kulturális épületegyüttes megépítésébe beszállhatna az állam. A híroldal szerint itt a tereprendezés költsége is igen magasra rúg. Dézsi Csaba András nem válaszolt a portál felvetéseire.

A Fudan Egyetem a kormányzat bejelentett szándékai szerint Budapesten, a főváros déli városkapujában, a Nagyvásártelep közelében épülhet meg. Ide tervezték korábban a Diákváros fantázianevű beruházást is, ám utóbb kiderült, hogy ennek a projektnek osztoznia kell a területen a kínai egyetem kampuszával.