Úgytudjuk.hu: Hende Csaba panamai útja 5,8 millió forintba került

Úgytudjuk.hu: Hende Csaba panamai útja 5,8 millió forintba került

Hende Csaba, a Fidesz képviselője napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. június 12-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Összesen 5,8 millió forintba került Hende Csaba volt honvédelmi miniszter néhány napos panamai útja, aki egy konferencián egy másfél perces beszéddel vétette magát észre. Az Úgytudjuk.hu ezt közérdekű adatigényléssel derítette ki.

Előzőleg a portál írt arról, hogy a szombathelyi képviselő a Parlamentary Intelligence-Security Forum (Parlamenti Hírszerzési-Biztonsági Fórum) nevű konferencián vett részt, mint az Országgyűlés alelnöke. Bár az ülés csak június 29 és 30-án zajlott, ő mégis korábban érkezett és tovább maradt, mint azt a hivatalos program indokolta volna.

Az Országgyűlés Sajtóirodája azt közölte korábban a portállal, hogy a delegáció június 26-án este érkezett meg Panamába. A konferencia után, június 28-án este pedig Hende Csaba Bill Cassidy szenátorral, német parlamenti képviselővel és számos előadóval találkozott. A delegáció július 1-jén részt vett az Irányító Bizottság reggeli ülésén, és még aznap visszautazott Budapestre.

Hendét a panamai útra elkísérte a Külügyi Igazgatóság igazgatóhelyettese és egy tolmács is. A delegáció a megadott szállodában (JW Marriott) szállt meg, amely a kísérő rendezvényeknek is helyszíne volt.

A költségeket az Országgyűlés Hivatala állta, a portál közérdekű adatigényléssel kérte ki tőlük, hogy tételesen mire mennyit költöttek. A hivatal válaszában nagyrészt megismételte a korábban a sajtóiroda által leírtakat, viszont tételesen kiadták, hogy mire mennyit költöttek el közpénzen. Így például a három személy esetében repülőre több mint 3,8 millió forint ment el, szállásra és tolmácsolásra pedig 885 ezer, illetve 728 ezer forint ment el.

Címkék: Panama

Fizessen elő a Magyar Hangra!

„Ne kelljen újra bizonyítani, ki a jó hazafi” – Magyar Hang-ajánló

Kötöttfogás Extra

Támogasson minket!

Keresés

Csatlakozzon hozzánk Patreonon

Árnyék podcast – Bántalmaz a kormányom