Ügyvédje nem cáfolta, hogy Herczeg Zoltánt tartóztatták le

Ügyvédje nem cáfolta, hogy Herczeg Zoltánt tartóztatták le

Egy festmény Herczeg Zoltánról. (Forrás:a divattervező közösségi oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Az eljárás jelenlegi szakaszában sem védencem, sem a nyomozás érdekeit nem szolgálná, ha bármilyen információt adnék a sajtónak – erről beszélt a drogügybe keveredett Herczeg Zoltán divattervező ügyvédje, Arató György a Magyar Hang megkeresésére. Az ügy másik gyanúsítottja információink szerint a baráti körében „Piciként” emlegetett F. József.

Mint arról lapunk hétfőn este a magyar médiában elsőként beszámolt, pénteken egy rajtaütést követően őrizetbe vették Herczeg Zoltánt, majd vasárnap a nyomozási bíró elrendelte a divattervező, közéleti aktivista letartóztatását. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyelete kedden arról tájékoztatta lapunkat, hogy két férfit fogtak el az akcióban, az eljárásnak jelenleg nincs több gyanúsítottja. Az egyiküknél összesen körülbelül 100 gramm növényi törmeléket – az elsődleges adatok szerint marihuánát – és 16 gramm kokaingyanús port, a másiknál összesen körülbelül 85 gramm növényi törmeléket, valamint 1 gramm port – elsődleges adatok szerint kokaint – találtak. A BRFK kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást. A rendőrség mindkét gyanúsítottat őrizetbe vette, egyiküket a bíróság azóta letartóztatásba helyezte. Vagyis Herczeg Zoltán társa – akit információnk szerint a baráti körében „Piciként” emlegetett F. József – szabadlábon védekezhet. Az anyagokat szakértők vizsgálják, amely rendszerint hónapokig is eltarthat.

Közben a Magyar Hangnak sikerült elérnie a divattervező jogi képviselőjét. Több kérdést is feltettünk Arató György ügyvédnek az üggyel kapcsolatban, ám ő mindössze annyira volt hajlandó, hogy áttételesen elismerje, hogy tényleg Herczeg Zoltán keveredett bele a kábítószer-kereskedelmi ügybe, és hogy valóban ő képviseli a divattervezőt. Miután Herczeg Zoltán nevére rákérdeztünk az ügyvédnél, ő nem cáfolva az alapinformációt úgy válaszolt, hogy „az eljárás jelenlegi szakaszában sem védencem, sem a nyomozás érdekeit nem szolgálná, ha bármilyen információt adnék a sajtónak”. Arató szerint ezért „ügyvédi kötelezettsége”, hogy ne válaszoljon lapunk kérdéseire.

Kedden délelőtt Czutor Zoltán zenész, a Belmondo zenekar frontembere is megerősítette az Indexnek, hogy Herczeg Zoltán az az ismert divattervező, akit kábítószerügyben letartóztattak.