Ügyvédként praktizál a korrupcióval gyanúsított Völner Pál

Ügyvédként praktizál a korrupcióval gyanúsított Völner Pál

Völner Pál az Igazságügyi Minisztériumban 2020. október 20-án (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Már ügyvédként praktizál a súlyos korrupciós ügyben érintett Völner Pál – értesült a Blikk. A fideszes politikus decemberben mondott le igazságügyi államtitkári tisztségéről, miután kiderült: az ügyészség azzal gyanúsítja, összesen 83 millió forintot kapott a Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől, Schadl Györgytől, hogy neki kedvező módon alakítsa a végrehajtói kinevezéseket.

A lap észrevette, hogy a Magyar Ügyvédi Kamara nyilvántartása szerint „aktív” a státusza. A profiljából kiderült, hogy Völner saját ügyvédi irodájában dolgozik, a szakterülete pedig a munkajog és a társasági jog. A cím alapján megtalálták az ügyvédi irodát, ami Nyergesújfalu főutcáján, a városházától néhány házra található. Több helybéli is elmondta, hogy Völner irodája a jelek szerint jól működhet, ugyanis gyakran látni az épület előtt parkoló kocsikat, érezhetően van ügyfélköre.

A lap munkatársai el is látogattak a helyszínre, látták is megérkezni Völnert egy középkategóriás Forddal. Bekopogtak, a volt miniszterhelyettes nyitott ajtót, aki miután meghallotta, hogy a Blikktől érkeztek, azt mondta, hogy „Viszontlátásra!”, majd rájuk csapta az ajtót, és kulcsra is zárta.

– Annyit a konkrét ügy kapcsán megoszthatok, hogy előzetes vizsgálat is indult, és fegyelmi eljárás is elrendelésre került nevezett ügyvéd kapcsán – mondta a lap megkeresésére Becker Tibor, a a Komárom-Esztergom Megyei Ügyvédi Kamara elnöke, aki hozzátette: a folyamatban lévő büntetőeljárás jogerős befejezéséig azonban a kamarai eljárást felfüggesztik, így jelen pillanatban az érintett ügyvéd jogszerűen praktizálhat. – Mindettől független az ügyvédi tevékenység felfüggesztése, amelyre a területi ügyvédi kamara – jelen esetben így a Komárom-Esztergom Megyei Ügyvédi Kamara – elnöke akkor köteles dönteni, amennyiben az ügyvédi tevékenység gyakorlójával szemben olyan szándékos bűncselekmény miatt emelnek vádat, amelynek a büntetési tétele ötévi szabadságvesztésnél súlyosabb. Tudomásom szerint vádemelés nem történt, így ilyen intézkedés megtételére nem került sor – mondta. Becker megjegyezte: amennyiben a szünetelő ügyvéd kéri ügyvédi tevékenységének folytatását, úgy ennek kapcsán az ügyvédi kamara dönt, de annak megtagadására érdemi lehetőség nincs.