„Új ellenzéket építene” a mozgalmát bejelentő Jakab Péter

„Új ellenzéket építene” a mozgalmát bejelentő Jakab Péter

Jakab Péter, egykori Jobbik-elnök  - újraválasztása után 2022. május 7-én (Fotó: Jobbik)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Végre! Megjött a bírósági végzés, immár hivatalosan is létezik A Nép Pártján Mozgalom, bejegyeztek bennünket!” – tudatta a Facebookon Jakab Péter volt Jobbik-elnök – a pártból való augusztusi kilépése óta független országgyűlési képviselő  –a szervezet  bejegyzését.

A Facebook-posztot kiszúró hvg.hu emlékeztet rá, Jakab két, a Jobbikból vele együtt távozó megyei vezetővel hozta létre a Nép Pártján Mozgalmat, amit egy korábbi hagyományőrző egyesületből alakított át. Az NPM egyelőre nem politikai párt, de idővel párttá is léphet elő –jegyezte meg a hírportál.

Jakab azt is közölte, hogy “nemcsak jogilag létezünk, hanem azon túl is, méghozzá 20 ezer jelentkezővel, hús-vér, tenni akaró magyarokkal, jobboldali és baloldali aktivistákkal, hamarosan országos lefedettséggel”. A politikus – aki a Nép Pártján Mozgalom képviselőjeként zárta a bejegyzését – tudatta azt is: „új ellenzéket építünk, amelyik nem alkuszik a Fidesszel!”