Új fideszes módosítások a pedofiltörvényben: tilos a homoszexualitás „népszerűsítése”

Új fideszes módosítások a pedofiltörvényben: tilos a homoszexualitás „népszerűsítése”

Selmeczi Gabriella, a Fidesz képviselõje felszólal a pedofil bûnelkövetõkkel szembeni szigorúbb fellépésrõl, valamint a gyermekek védelmét szolgáló törvénymódosító javaslatról szóló vitában az Országgyûlés plenáris ülésén 2021. június 1-jén. Balról Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetõje, a javaslat elterjesztője (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tilos a 18 éven aluliak számára a homoszexualitás népszerűsítése – többek között ezt írnák még bele fideszes képviselők a parlament előtt fekvő, pedofiltörvényként ismertté vált jogszabályba. Egyúttal azt is kimondanák, hogy az iskolai szexuális felvilágosítás sem irányulhat a nem megváltoztatására.

A pedofil bűncselekmények szigorúbb büntetéséről szóló, jelenleg is az Országgyűlés előtt fekvő törvényjavaslat igen érdekes új módosításokkal bővülhet. A törvényalkotási bizottság ugyanis csütörtökön több kormánypárti javaslatot is elfogadott, vagyis az új szabályokat már ezekkel együtt kell értelmezni a jövő heti parlamenti szavazáson.

A szöveg így kimondaná szó szerint: „tilos tizennyolc éven aluliak számára pornográf, valamint olyan tartalmat elérhetővé tenni, amely a szexualitást öncélúan ábrázolja, illetve a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, valamint a homoszexualitást népszerűsíti, jeleníti meg.” (A Mi Hazánk már régóta küzd az általuk homoszexuális propagandának nevezett jelenség ellen.)

Az új szabályok rögzítenék azt is, hogy a jövőben a tévék is csak tizennyolc év felettieknek ajánlhatják az ilyen tartamú filmeket, műsorokat, a Médiatanács pedig köteles lenne kérni azon tagállam intézkedését, amelynek joghatósága alá tartozik a szabályt megsértő médiaszolgáltató.

Az MTI beszámolója szerint az iskolai szexuális felvilágosító foglalkozásokkal kapcsolatban is megfogalmaz előírásokat a módosító csomag. Kimondanák, hogy a felvilágosítás nem irányulhat a nem megváltoztatásának, valamint a homoszexualitásnak népszerűsítésére. Felvilágosítást eleve az intézmény pedagógusain kívül csak olyanok személyek vagy szervezetek tarthatnának, amelyek szerepelnek egy hivatalos, folyamatosan frissülő nyilvántartásban. Ennek részletszabályait az emberi erőforrások minisztere dolgozza ki rendeletben. A kormánypárti képviselők ezt azzal indokolták, hogy „egyes szervezetek képviselői ezeken a foglalkozásokon (...) érzékenyítő programnak nevezett tevékenységgel kívánják befolyásolni a gyermekek szexuális fejlődését”.

Az a szövegből egyelőre nem derült ki, hogy pontosan mit is jelent a homoszexualitást és a nemváltoztatás népszerűsítése, annak tényszerű bemutatása vajon már ebbe a körbe esik-e.

A fideszes Selmeczi Gabriella az erről szóló vitában visszautasította a homofóbiával kapcsolatos megjegyzést. Arra hivatkozott, hogy az igazi liberalizmus az, ha a gyermekeket 18 éves korukig békén hagyják a szexuális irányultságukat érintő kérdésekkel.