Új helyettes államtitkárt neveztek ki Kásler javaslatára

Új helyettes államtitkárt neveztek ki Kásler javaslatára

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere éves meghallgatásán az Országgyűlés kulturális bizottságának ülésén az Országházban 2020. november 24-én (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Úgy tűnik, folytatódik az év végi átalakítási dömping az egészségügy területén: mint az elmúlt hónapokban beszámoltunk róla, két helyettes államtitkár is távozott az elmúlt hónapokban. Egy hete Szigeti Szabolcs egészségügyi gazdálkodásért és intézményfelügyeletért felelős helyettes államtitkár mondott le. Októberben pedig Orbán Viktor mentette fel Csányi Endre Pétert, aki addig egészségügy szakmai irányításáért felelős helyettes államtitkár volt.

A Magyar Közlöny szerdai száma szerint viszont új embert is kaphat a terület, ugyanis Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériuma vezetője javaslatára helyettes államtitkárrá nevezték ki Kóti Tamás Ákost, aki a Weborvos.hu szerint legutóbb a pilisvörösvári rendelőintézetet vezette. Hogy pontosan mi lesz a szakterülete, az viszont a közlönyből nem derült ki, de az igen, hogy már január elsejétől él a megbízatása.

A személyi változásoknál ugyanakkor jóval nagyobb horderejű intézkedés, hogy a kormány kedden este jelentősen átalakította az egészségügyi intézményrendszert, ugyanis centrumkórházakat jelölt ki, illetve összevonásokat is kihirdetett, erről itt írtunk.