Új Index-vezető: Több jobboldali újságíró van az Indexnél most már, mint korábban

Új Index-vezető: Több jobboldali újságíró van az Indexnél most már, mint korábban

Szombathy Pál, Bodolai László és Sztankóczy András az Index szerkesztőségi ülésén (Fotó: Bődey János/Index)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sztankóczy András, az Index vezető szerkesztője és stratégiai igazgatója hétfő este a Spirit Fm vendége volt, ahol többek között arról beszélt, hogy „könnyebben megy a toborzás, mint három hete, de nem ez a világ legkönnyebb HR feladata”.

Mint hozzátette: „Több jobboldali újságíró van az Indexnél most már, mint korábban. Az nekem mindig problémám egy lappal, ha annak minden munkatársa egy kérdésről ugyanazt gondolja. Eltűntek a sokszínű szerkesztőségek. Ha van kihívás az Indexnél fel lehet-e építeni, hogy különböző világnézetű emberek tudnak-e egymással dolgozni.”

Mint a 24.hu összefoglalójából kiderül, Balogh Ákos Gergely új főszerkesztő-helyettesről – aki korábban az orbanviktor.hu-t üzemeltette, de volt a Fidesz önkormányzati képviselőjelöltje is – azt mondta Sztankóczy: „Igen, az Ákos a Fidesz környékéről érkezett (…) de ma már nem tekinthető politika közeli személynek”. Arról is beszélt, hogy Ákos „nem egy baloldali liberális újságíró, de a Mandiner nem volt propaganda. Balogh Ákos nem keveri össze a szerepeket, tudja, hogy ő most újságíró.”

Mint hangsúlyozta: „Nem azért hívtuk ide, hogy a politikai irányát ő döntse el, neki rengeteg szervezési tapasztalata van.”

A régebbi szerkesztőséget ugyan nagyon „szerette és elismerte”, de a korábbi Index szerinte nem volt hatékony, maga a szervezet elképesztően pazarló volt. A korábbi szerkesztőséggel az is „állandó probléma volt: hogy a kiadó bármit kért, mindig úgy vették, mint a sajtószabadság elleni támadás.”

A vezető szerkesztő hozzátette: drasztikus olvasottsági esésről „nem lehet beszámolni, és október végére teljesen fel fog állni a stáb, 60 fővel. Sztankóczy András magáról azt mondta, hogy ő nem NER-es: „újságíró vagyok, negyed évszázada”.

Az Index szinte teljes szerkesztősége július 24-én mondott fel, miután a fenntartó alapítvány elnöke kirúgta a főszerkesztőt, Dull Szabolcsot. Eközben összeállt az Index új vezetése és szerkesztősége.