Új intézkedésekre lehet szükség, ha megjelenik az indiai mutáns

Új intézkedésekre lehet szükség, ha megjelenik az indiai mutáns

Fotó: Unsplash

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A nemzetközi ajánlások szerint az új esetek száma és a pozitív tesztek aránya az a mutató, ami alapján eldőlhet, hogy nyithatnak-e az iskolák. A hazai adatok alapján úgy látja, hogy a gyerekek számára biztosíthatjuk az iskolába járást – nyilatkozta a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke az ATV Start című műsorában.

Havasi Katalin hangsúlyozta: az, hogy az iskolanyitás biztonságos lesz-e, jelentős részben a felnőtteken is múlik – fontos ugyanis, hogy betartsák a szabályokat, és a gyerekeket is erre biztassák. 

A szakember szerint nagyjából egy hónap múlva lehet majd megmondani, hogy az iskolanyitás mellett sikerült-e betartani a szabályokat. Arra is felhívta a figyelmet, ha a jelek szerint súlyosabb lefolyású betegséget hozó indiai mutáció megjelenik, valószínűleg újra kell majd tervezni, mit szabad és mit nem.