Új videókban magyarázza a kormány a szabályokat

Új videókban magyarázza a kormány a szabályokat

A kormányzati tájékoztatás szlogenje (Fotó: Magyarország kormánya Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Rövid tájékoztató filmeket jelentet meg a kormány szerdától, ezeken keresztül is igyekeznek felhívni a figyelmeket a koronavírus-járvány elleni védekezés szabályaira. Az első, alig több mint tíz másodperces szpot már nyilvános is, ebben az általános maszkviselés van a középpontban.

https://www.facebook.com/kormanyzat/videos/1611425079038027/?v=1611425079038027

A Kormányzati Tájékoztató Központ rövid közleménye szerint a videók először a kormány Facebook-oldalán jelennek meg, ezután televíziókban és rádiókban is futnak majd. Az intézkedések és a tájékoztató filmek fő üzenete az, hogy vigyáznunk kell egymásra, mert minden élet számít.

Az elmúlt héten léptek életbe itthon a szigorú korlátozások, ezek között van a kijárási tilalom este nyolc és hajnali öt óra között, a rendezvénystop és az közterületi maszkviselés a 10 ezer fősnél nagyobb településeken a polgármesterek által kijelölt területeken.