Újabb 1,2 millió adag kínai vakcina érkezett

Újabb 1,2 millió adag kínai vakcina érkezett

A kínai vakcinákat szállító gép (Forrás: Szijjártó Péter Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb 1,2 millió adag Sinopharm-vakcina érkezett Kínából Magyarországra vasárnap, ezzel már 4,5 millióra nőtt a leszállított kínai vakcinák száma – nyilatkozta Szijjártó Péter az MTI-nek. A külügyminiszter szerint köszönet jár a kínai partnereknek a korrektségükért, mivel a május 31-i határidő előtt bő két héttel leszállították ezt a mennyiséget is.

– Pontosan tudjuk, hogy minden nap számít, hiszen minél előbb tudják beoltani az embereket, annál előbb alakul ki a védettség, és annál előbb kerülnek biztonságba – mondta a miniszter. Felidézte, hogy a Sinopharm-vakcina globális használatát a közelmúltban engedélyezte az Egészségügyi Világszervezet (WHO), így mindenki biztos lehet abban, hogy ez az oltóanyag hatásos és biztonságos is.

Szijjártó Péter arra is kitért, hogy a vasárnapi szállítmánnyal összesen 6,5 millió keleti vakcina érkezett Magyarországra. Ezek nélkül lehetetlen lett volna elérni a 4,6 milliós beoltottsági szintet, és ezek a vakcinák különösen fontosak ahhoz, hogy mihamarabb el lehessen érni az ötmillió beoltottat Magyarországon.