Újabb 25 milliárd forintot szán sportcsarnokokra a kormány

Újabb 25 milliárd forintot szán sportcsarnokokra a kormány

A Veszprém csapata ünnepli győzelmét a férfi kézilabda NB I döntőjében játszott MOL-Pick Szeged - Telekom Veszprém visszavágó mérkőzés végén Szegeden 2019. május 26-án. A Veszprém 27-27-es döntetlent játszott a tavalyi bajnok Szeged otthonában, így 62-51-es összesítéssel megnyerte a párharcot (Fotó: MTI/Ujvári Sándor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kormány a 2022. évi magyar–szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság megrendezése érdekében felhívja a  pénzügyminisztert, hogy azonnali hatállyal gondoskodjon a szegedi kézilabda-csarnokra 11,3 milliárd, a tatabányai multifunkciós csarnokra pedig 13,4 milliárd forint rendelkezésre állásáról, azonnali hatállyal – vette észre a Magyar Közlönyben az Mfor.

A tatabányai sportcsarnok bruttó 24 milliárd forintért épül, és 6058 férőhelyes lesz. A létesítmény terveit Tatabánya önkormányzata készítette el, majd a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK) közbeszerzési eljárást bonyolított le, melyet Mészáros Lőrinc gyerekeinek cége, a Fejér B.Á.L. Zrt. és az ÉPKAR Zrt. konzorciuma nyert meg. 

Az új szegedi kézilabdacsarnok kivitelezője a West Hungária Bau Kft., 8300 néző befogadására lesz alkalmas, és összesen 35,8 milliárd forinttal támogatja a kormány.

Az Eb-t Budapesten, Debrecenben és Szegeden rendezik, a tatabányai csarnok csak tartalék-helyszín lesz. Budapesten a Market Zrt. nettó 78,72 milliárd (bruttó 99,97 milliárd) forintért épít egy új kézilabda-csarnokot, az építkezés már javában tart.