Újabb adag keleti vakcinák érkezését harangozta be Szijjártó Péter

Újabb adag keleti vakcinák érkezését harangozta be Szijjártó Péter

Fotó: Szijjártó Péter/Facebook

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Százezer második komponensű, koronavírus elleni Szputnyik oltóanyag érkezik kedd este Magyarországra – közölte a külgazdasági és külügyminiszter kedden a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter a videóban kiemelte, hogy a kormány cargogépe emellett a hét második felében „gyakorlatilag csurig megpakolva” repül vissza Kínából a Sinopharm következő szállítmányával.

A gépnek és személyzetének „a jövő héten sem lesz nyugalma” – tette hozzá.

A miniszter beszámolt arról is, hogy kedden Svájcba indul. Svájc fontos politikai és gazdasági szövetségese az országnak: Magyarországhoz hasonlóan Svájc sem szavazta meg az ENSZ globális migrációs csomagját, és nagyon fontos svájci beruházások, befektetések vannak az országban, amelyek magyarok ezreinek adnak munkát – mondta Szijjártó Péter.

Érdekes módon arról, hogy kedden 248 040 Pfizer/BioNTech vakcina is érkezett, nem számolt be a külügyminiszter. Az április 20-i szállítással érkezett újabb adagokkal együtt a Magyarországra beérkezett Pfizer-adagok mennyisége már meghaladta a 2,1 millió adagot.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.