Újabb beteg hunyt el, 64 új fertőzöttet találtak

Újabb beteg hunyt el, 64 új fertőzöttet találtak

Képünk csak illusztráció. Mike Judit háziorvos tájékoztat egy férfit, mielőtt beoltja az AstraZeneca koronavírus elleni vakcina első adagjával nyíregyházi háziorvosi rendelőjében 2021. április 9-én (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

64 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 809 491 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Egy beteg elhunyt, így az elhunytak száma 30 026 fő – derül ki a koronavírussal kapcsolatos hivatalos tájékoztató oldal pénteken közölt adataiból.

Mint írták, a gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 748 157 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 31 308 főre csökkent. 78 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen.

Ami az oltási programot illeti, a beoltottak száma 5 617 260 fő, közülük 5 428 980 fő már a második oltását is megkapta. Ez azt jelenti, csütörtökről péntekre összesen hatezren kapták meg első oltásukat. 

Hangsúlyozták: a delta vírusmutáns több európai országban és már hazánkban is terjed, ezért kérik, hogy aki még nem oltatta be magát, tegye meg.