Újabb DK-s mögé állt be a Jobbik

Újabb DK-s mögé állt be a Jobbik

Jakab Péter és Arató Gergely (Forrás: Jakab Péter Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Demokratikus Koalíció újabb politikusa, ezúttal Arató Gergely mögé állt be a Jobbik. Jakab Péter, a párt elnöke és egyben miniszterelnök-jelöltje a Facebookon igyekezett megmagyarázni, hogy a választók azzal bízták meg őket, működjenek együtt a kormányváltásért. Felidézte, hogy nagyon távolról érkeztek ahhoz az asztalhoz, ahol meg kellett találniuk a közös nevezőt, változniuk kellett nekik is és másoknak is.

– Ha DK-s jelöltet tartunk a legalkalmasabbnak, akkor természetesnek vesszük, hogy támogatjuk – írta a pártelnök, hozzátéve, hogy az is természetes, hogy más körzetekben pedig a DK támogatja a Jobbik jelöltjét. Arató Gergelyben – mint fogalmazott – bíznak, hiszen rendszeresen számon kéri az Orbán-kormányt és aktív tagja az összefogásnak. Ezért őt tartják a legesélyesebb és legalkalmasabb ellenzéki jelöltnek a Kőbányát és Kispestet is magában foglaló választókerületben.

A Jobbik az elmúlt időszakban már több DK-s mögé is felsorakozott, így tett Kálmán Olga, Varju László és Gy. Németh Erzsébet esetében is. A Jakab Péterrel készült – és a legfrissebb Magyar Hangban megjelent – interjúban erről is beszélgettünk a politikussal.