Újabb egymilliárd a kisvárdai sportcsarnokra

Újabb egymilliárd a kisvárdai sportcsarnokra

A Kisvárda FC labdarúgócsapatának stadionja, a kisvárdai Várkert Stadion az avatás napján, 2018-ban (Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több mint 4,2 milliárd forintban határozza meg a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügynek minősített kisvárdai multifunkciós sportcsarnok beruházás összegét egy friss kormányrendelet. A 444.hu vette észre a Magyar Közlönyben megjelent jogszabályt, amely alapján Varga Mihály pénzügyminiszternek gondoskodnia kell 1 milliárd forint rendelkezésére állásáról a jövő évre tervezett feladatokra.

A végösszeg azért is érdekes, hiszen az Mfor nyári cikke szerint 3,2 milliárd forintért nyerte el a komplexum kialakítására kiírt pályázatot egy cég. Akkor úgy fogalmaztak, a Seszták Miklós volt fejlesztési miniszterhez kötődő kisvárdai beruházások kedvenc cége építheti a legújabb, 3 milliárd forintos multifunkcionális sportcsarnokot is a Szabolcs megyei kisvárosban.

A csarnok 4004 fő befogadóképességű lesz, ami azt jelenti, hogy a kisváros lakosságának negyede helyet kaphat a létesítményben. A tervek szerint a multifunkcionális létesítmény egyaránt szolgálja majd a verseny, az iskolai és a szabadidős sportot, azoknak korszerű feltételeket biztosítva.