Újabb ellenzéki polgármester jelentette be, hogy újraindul '24-ben

Újabb ellenzéki polgármester jelentette be, hogy újraindul '24-ben

László Imre (Fotó: László Imre Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

László Imre, a főváros XI. kerületének DK-s polgármestere is bejelentette: újra elindul a kerületvezetői tisztségért a 2024-es önkormányzati választáson. Azt írta, hogy szeretné a megkezdett munkát folytatni az újbudai polgárok szolgálatában, „remélhetőleg már könnyebb és kezelhetőbb körülmények között”. Ennek kapcsán csak annyit árult el, hogy már felkérte Molnár Gyulát ennek a folyamatnak a levezénylésére. – Ő az az ember, aki öt parlamenti választást nyert, két cikluson keresztül volt kerületünk polgármestere. Itt született, itt élt és él a mai napig, mindent tud és mindent ismer a kerülettel kapcsolatban – indokolta.

A 24.hu információja szerint Molnár Gyulát hamarosan kabinetfőnöknek nevezi ki a polgármester.

László Imre 2019-ben az ellenzéki pártok támogatásával indult el a polgármesterségért, végül 50,52 százalékot szerzett. Fideszes ellenfele, Hoffmann Tamás 43,19 százalékkal lett a második.

Molnár Gyula 2016-tól az MSZP elnöke volt, a 2018-as kétharmados fideszes győzelmet eredményező parlamenti választások után azonban lemondott posztjáról. Pártjával a hírek szerint egyre romlott a viszony, majd az vezetett a szakításhoz, amikor bejelentette, hogy a Demokratikus Koalíció frakciójába ülne be, ha 2022-ben egyéniben mandátumot szerezne. Ekkor kizárták az MSZP-ből, nem sokkal később pedig kiderült, hogy belép a DK-ba.

Nem László Imre az első regnáló polgármester, aki már jelezte, hogy újraindulna a posztjáért, a Ferencvárost vezető Baranyi Krisztina a Telexnek adott interjújában beszélt ugyanerről.