Újabb feladatot vesz át Rogán Antal, ezúttal a honvédelmi tárcától

Újabb feladatot vesz át Rogán Antal, ezúttal a honvédelmi tárcától

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter éves meghallgatásán az Országgyűlés igazságügyi bizottságának ülésén az Országházban 2020. november 24-én (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb stratégiai feladat kerül az egyre nagyobb és szerteágazóbb kormányzati portfólióval rendelkező Rogán Antal kezébe ezúttal a Honvédelmi Minisztériumtól: a kiemelt nemzetközi sport- és sportdiplomáciai események felügyelete – írja a Hvg.hu egy friss kormányhatározat alapján. Az operatív végrehajtásra létrehoznak egy új állami tulajdonú céget is, ez lesz a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség Nonprofit Zrt. Ide kerülnek át a feladatok és a munkavállalók a Nemzeti Sportügynökség Nonprofit Zrt.-től.

Az új ügynökség és az eddig is létező kommunikációs hivatal együttműködik majd minden, „kiemelt nemzetközi sport- és sportdiplomáciai esemény”, valamint „költségvetési forrásból megrendezendő nem sport jellegű, egyéb kiemelt jelentőségű állami rendezvény” megpályázására, megrendezésére és lebonyolítására, valamint az ilyen eseményhez nyújtott támogatásra. Ez utóbbi azért fontos, hiszen a tervek szerint a Rogán-tárca alá rendelt kommunikációs hivatal „feladatai ellátása során költségvetési támogatások nyújtására jogosult”, és az ő dolga a kormány elé terjesztés előtt a kiemelt rendezvényekhez kapcsolódó, „legalább ötszázmillió forint összegű költségvetési támogatásra irányuló kérelem költségtervének véleményezése és elfogadása”.

Meghatároztak azonban néhány kivételt is, ilyenek a támogatás nélkül megrendezendő sportesemények, az autó-motor-, ejtőernyős, motorcsónak- és repülősportágak rendezvényei, valamint a Magyar Turisztikai Ügynökség egyéb, nem sportcélú rendezvényeire.

Címkék: Rogán Antal