Újabb felvétel szivárgott ki a köztévétől, épp a szakértőnek mondják meg rajta, hogy mit mondjon

Újabb felvétel szivárgott ki a köztévétől, épp a szakértőnek mondják meg rajta, hogy mit mondjon

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy héttel azután, hogy valaki kiadta a 444-nek az MTVA székházában a DK-s Varju Lászlóval erőszakoskodó biztonságiakról készült, addig titkolt felvételt, újabb köztévés szivárogtatás jutott el a portálhoz.

Kapcsolódik is a Varju-ügyhöz, ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a
Századvég Alapítvány jogi szakértője és a CÖF-CÖKA szóvivője pont arról beszél a felvétel kikerülése után. Elmondja, hogy miért nincs semmi újdonság benne és hogy mennyire nem volt joguk az országgyűlési képviselőknek ahhoz, amit csináltak.

Majd egyszer csak megszólal a riporter (a felvételen 1:52-nél), de nem kérdést tesz fel:

– Egy szót, ami fontos, és kértek, hogy mondjuk el, hogy az őrök védték, tehát, hogy védték, jó?
– Jó.
– Jó. Erre akkor egy mondat erejéig térjünk ki.

És akkor Lomnici Zoltán újra elmondja, amit előtte, csak beleszőve, hogy „megvédték az üzemi területet jogszerűen a biztonsági őrök”. Este pedig le is ment a Híradóban, nyilván ezzel a válasszal.

Valaki kiadta az MTVA-ból a felvételt, amin rángatják, leteperik és vonszolják a biztonságiak Varju Lászlót | Magyar Hang

A köztévé soha nem közölte a felvételt, amin a fegyveres őrök erőszakoskodnak a DK országgyűlési képviselőjével. Most kicsempészték.

Írásban megkérdezte a 444 Lomnicit, hogy előfordult-e, akárcsak véletlenül, alkalomadtán olyasmi, hogy szájába adtak szavakat, vagy instruálták a közmédiában, vagy más csatornán. Azt válaszolta:„közszerepléseim során, minden esetben a saját belső meggyőződésem alapján fogalmaztam meg válaszaimat”.

Az MTVA-t is kérdezték, onnan választ nem kaptak.

Ifj. Lomnici: nem történt semmi

A 444 cikkének megjelenése után Lomnici adott egy villáminterjút a Demokrata internetes oldalának. Ebben azt állította, hogy természetesen nem instruálta a szerkesztő. „Korábban ebben a témában több sajtóorgánum interjút készített velem még tavaly decemberben, jóval az illegálisan kiszivárgott anyag elkészülte előtt. Ezekben többször beszéltem arról, hogy az MTVA megvédte a munkatársait, amely egyébként a képfelvételek alapján evidencia” – fogalmazott most. Konkrét példákat ugyanakkor nem említett, egy Echo TV-s szereplésre emlékezett.

Arra a kérdésre, hogy miért kérte a riporter, hogy mondja el, így válaszolt: „Nagyon egyszerű, megküldtem az egyik ilyen beszélgetés anyagát a szerkesztő részére, és jeleztem, hogy ez egy fontos szempont lehet. Miután viszonylag mostoha körülmények között készült az interjú, emlékeztettek korábbi saját gondolataimra. A 444 tehát ismét hazudott, és ezért felelnie kell.”

Címkék: média