Újabb intenzív osztályokról közölt képeket az állami hírügynökség

Újabb intenzív osztályokról közölt képeket az állami hírügynökség

Fiatal nő gyermekeiről készült fényképeket mutat telefonján a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályon ápolt édesanyjának Nyíregyházán, a Jósa András Oktatókórházban 2021. április 2-án (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szerda után szombaton újabb fotókat közölt az állami hírügynökség koronavírusos betegeket ápoló kórházak intenzív osztályairól. Mindez csak azért lehet hír, mert ilyet december óta nem tettek, azóta csak és kizárólag oltásokat fotóztak, mégpedig ipari mennyiségben.

Szerdán a Honvédkórház, most pedig a fehérgyarmati és a nyíregyházi kórházból közöltek képeket.

Szerdán állt ki huszonnyolc, a kormánytól független médium amellett, hogy szabadabban tudósíthasson a járványhelyzetről. Az Orbán Viktornak címzett nyílt levél – amelyhez a Magyar Hang is csatlakozott – többek közt azt kérte, a sajtó munkatársait engedjék be magyarországi kórházak Covid-osztályaira és az oltópontokra, tegyék lehetővé, hogy az egészségügyi dolgozók szabadon nyilatkozhassanak a kórházakban tapasztalható állapotokról, és hogy az operatív törzs sajtótájékoztatóit tartsák meg az újságírók jelenlétében – akár online, akár a járvány elleni védekezésre való tekintettel szabadtéri helyszínen.

A kérést Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár elintézte annyival: a kórházakban gyógyítani kell és nem kamerázni, míg Orbán Viktor miniszterelnök is kitért rá egy félmondattal, mondván „nem most van itt az ideje, hogy bemenjünk a kórházakba kamuvideókat gyártani”.

Lélegeztetett pácienst ápolnak Nyíregyházán, a Jósa András Oktatókórház koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályán 2021. április 2-án (Fotó: MTI/Balázs Attila)
Orvosok Nyíregyházán, a Jósa András Oktatókórház koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályán 2021. április 2-án (Fotó: MTI/Balázs Attila)
Lélegeztetett betegeket ápolnak a fehérgyarmati kórház koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályán 2021. április 2-án. Az intézmény kizárólag COVID-ellátást végez (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Címkék: koronavírus