Újabb jelentkező van a Momentum élére

Újabb jelentkező van a Momentum élére

Kerpel-Fronius Gábor (Fotó: Halász Nóra / Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kerpel-Fronius Gábor is versenybe száll a Momentum elnöki posztjáért – értesült a Magyar Hang. A politikus az információt megerősítette lapunknak, ennél bővebben azonban, például a jövőbeni terveiről nem kívánt nyilatkozni. Azt mondta, hogy ezt a párt belső fórumain kell majd kommunikálnia. Kerpel-Fronius Gábor jelenleg főpolgármester-helyettesként dolgozik a budapesti Városházán.

A Momentumot jelenleg vezető Donáth Anna már bejelentette, hogy nem indul újra a tisztségért, mert gyermeket vár. – Arra jutottam, hogy az egyre erősebbé váló, nagy jövő előtt álló Momentum mindennapos elnöki feladatait nem tudnám felelősségteljesen úgy ellátni, hogy közben az anyasággal egy rendkívül izgalmas, de rengeteg ismeretlen kihívással járó feladat elé nézek – indokolta döntését.

Eddig hivatalosan Hajnal Miklós, a párt parlamenti képviselője jelezte, hogy megméreti magát. Szerinte sokan most a Momentumban látják az egyetlen reménysugarat, „mi új parlamenti szereplőként új irányt is mutathatunk az ellenzéki oldalnak. Hiszek a közösségemben, és abban, hogy a Fidesz leváltásához egy erős és meghatározó Momentumra van szükség az ellenzéki térfélen”. Maga mellett többek között azzal érvelt, hogy az elmúlt 6 évben hozott stratégiai döntéseket nem egyet, nem kettőt, pultozott +35 és -5 fokban is, jó pár órát töltött TV stúdiókban, tárgyalt a koalíciós partnereikkel és ült szemtől szembe fideszes politikusokkal is. – Tudom mit jelent napi 14 órát dolgozni egy közösségért – fogalmazott.

 

 

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.