Újabb katonai konvoj halad át Kelet-Magyarországon hétfőn, kedden és szerdán

Újabb katonai konvoj halad át Kelet-Magyarországon hétfőn, kedden és szerdán

MRZR-4 könnyű terepjárók (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Katonai menetoszlop halad át Hajdú-Bihar megye és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye útjain hétfő és szerda között, írja az MTI-hez eljuttatott közleményében a Honvédelmi Minisztérium. A Honvédség arra kéri a lakosságot, hogy „a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal” közelítsék meg a katonai járműveket, mivel „azok mérete, sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja” eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottaktól.

A zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil jármű, így a konvoj elején és végén kísérőjárművek biztosítják a menet haladását. „Kérünk mindenkit, hogy a katonai szállítmány közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjen” – emelte ki a Honvédelmi Minisztérium. Hozzátették, hogy „a vonatkozó jogszabályokat betartva” arra törekszenek, hogy csak a lehető legkisebb mértékben zavarják az állampolgárok nyugalmát június 13. és 15. között.

– A lakosság megértését és türelmét köszönjük! – zárta közleményét a minisztérium. Ahogy arról lapunk is beszámolt korábban vasárnap szintén átvonult az országon egy katonai konvoj, az a Bakony felől vonult Debrecen mellé.

Címkék: honvédség, konvoj