Újabb kormányközeli kutatás állítja: az emberek kétharmada elégedett a járványkezeléssel

Újabb kormányközeli kutatás állítja: az emberek kétharmada elégedett a járványkezeléssel

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth rádió stúdiójában 2021. május 21-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A megkérdezettek 65 százaléka mondta a múlt héten, hogy elégedett a kormány járványkezelésével. Ez három százalékponttal több, mint egy héttel korábban – ezt állítja a kormányközeli Nézőpont Intézet országosan reprezentatív kutatására hivatkozva, amit ezúttal is a kormányközeli Magyar Nemzet számára készített. Legutóbb a múlt héten hoztak nyilvánosságra hasonló adatokat, akkor azt állították, az emberek 62 százaléka elégedett, erről itt írtunk.

A Nézőpont szerint a kormánypártiak körében egy hét alatt 89-ről 91 százalékra emelkedett az elégedettség, de a kormányellenesek táborában is növekedés tapasztalható, 26-ról 30 százalékra nőtt körükben a járványkezeléssel elégedettek aránya, ugyanakkor közben 66 százalékuk elégedetlen.

Mint korábban írtuk, a Nézőpont kutatásai szerint leginkább az év 15. hetében voltak elégedetlenek az emberek a kormányzati járványkezeléssel, vagyis április közepén, mikor a koronavírus miatti napi halálozások közelítettek sokszor a 300-hoz. Ugyanis ekkor csak a megkérdezettek 50 százaléka mondta, hogy „inkább elégedett”, míg 42 százalékuk állította, hogy „inkább elégedetlen”.