Újabb kormányzati kampány indul

Újabb kormányzati kampány indul

„Az oltás életet ment” kormányzati plakát Budapesten (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A jelenleg is országszerte látható jellegzetes kormányzati plakátok mellett a kormány újabb figyelemfelhívó akciót indít. Ebben az oltásellenes megnyilvánulások kockázataira hívja fel a figyelmet.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ ismét arra hívta fel a figyelmet, hogy csak az oltásokkal lehet legyőzni a járványt. – A vakcinákkal védhetjük az emberéleteket, velük indíthatjuk újra a gazdaságot, és segítségükkel kaphatjuk vissza megszokott életünket – írták, hozzátéve, hogy akik az oltások ellen kampányolnak, ezt az erőfeszítést veszélyeztetik.

Egyúttal arra kértek mindenkit, hogy ne hallgasson a vakcinaellenes hangokra, minden oltás életet ment. A figyelemfelhívó akciótól azt remélik, hogy az oltásellenes csoportok felhagynak felelőtlen akcióikkal.

Kormánypárti politikusok, köztük Orbán Viktor miniszterelnök is számos alkalommal állította azt, hogy az ellenzék oltásellenes. Telefonos tájékoztató kampányt is indított a Fidesz-KDNP annak érdekében, hogy a magyar emberek ne higgyenek a „baloldal elbizonytalanító oltásellenes akcióinak”. Az ellenzéki pártok korábban valóban aggodalmukat fejezték ki az Európai Gyógyszerügynökség által nem vizsgált és nem engedélyezett oltóanyagok – a kínai és az orosz vakcina – kapcsán, azóta viszont határozottan az oltásra buzdítanak.