Újabb milliárdokat verne el kampányra a kormányzat

Újabb milliárdokat verne el kampányra a kormányzat

A 4-es és a 6-os villamosok megállója a budapesti Blaha Lujza téren Stop Soros plakáttal (Fotó: Elekes Andor/Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Már a következő kommunikációs kampány előkészítésén dolgozik a Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKOH), vette észre a g7.hu a közbeszerzési értesítőben. A portál ebből arra következtet, hogy kimerült, vagy rövidesen ki fog merülni az előző, tavaly júniusban aláírt hasonló megállapodás, ami 90 milliárdos keretösszegről szólt.

Az NKOH az a szerv, amely a kormányzati kommunikációs megrendeléseket központosítva kezeli. A gazdasági szakportál emlékeztet, hogy a legutóbbi tender kiírása óta nem volt verseny a kommunikációs tevékenységet folytató cégek között, mivel a három nyertes közül kettőt kizártak, így kizárólag Balásy Gyula ügynökségei kaptak megbízást. Egyébként ez a tender eredetileg csak 30 milliárd forintról szólt, de még két alkalommal fel lehetett tölteni. Ezzel pedig éltek a NKOH-nál.

A most kiírt közbeszerzés legnagyobb eljárásának azt tartja a portál, hogy vajon most Balásy érdekeltségei mellett más piaci szereplőknek jut-e az állami milliárdokból. Azt valószínűleg ugyanakkor nem meri meglépni az NKOH, hogy csak egy érdekeltséggel szerződjön – vélelmezik.