Újabb momentumos politikus lép át a DK-ba

Újabb momentumos politikus lép át a DK-ba

Juhász Béla, Sződliget polgármestere. (Fotó: Juhász Béla Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Folytatódik az átlépési hullám a Demokratikus Koalícióba: a Momentum újabb politikusa, Juhász Béla sződligeti polgármester csatlakozott a DK-hoz.

Juhász Béla a Facebook-oldalán osztotta meg követőivel a hírt. Indoklásul megírta, hogy a múlt hónapban vett részt – mint számlálóbiztos – a KSH által kezdeményezett népszámláláson. „Soha ennyi mostoha sorsot, ennyi ember szenvedést, ekkora szegénységet nem láttam. És ez itt volt az agglomerációban, egy olyan városban, ami alig 30 kilométerre fekszik Budapesttől. El sem tudom képzelni, hogy milyen lehet a helyzet Nógrád, Zala, vagy Szabolcs Szatmár megyében”. 

Szerinte most olyan „tisztességes baloldali politikára van szükség, aminek célja a szegénység megszüntetése, a hihetetlen vagyoni különbségek eltüntetése, a hazug diktatúra felszámolása”.

Juhász az átlépéssel kapcsolatban úgy fogalmazott bejegyzésében, hogy „a Demokratikus Koalíció ma a legerősebb és legeurópaibb ellenzéki párt Magyarországon. Az a politikai erő, amely alkalmas és képes a Fidesz-KDNP korrupt és Magyarországot szociálisan, gazdaságilag és politikailag katasztrófába sodró, hazug rendszerének leváltására.”

A Demokratikus Koalíció közölte, hogy büszke Juhász Béla csatlakozására. A legnagyobb ellenzéki párt szerint a polgármester döntése bizonyítja, hogy egyre több településen ismerik fel, a DK „Magyarország egyetlen reménye arra, hogy az Orbán Viktor által magára hagyott, rezsiemeléssel küzdő kistelepülések újra a biztonság és a jólét szigetei legyenek az ott élők számára”.

Juhász Béla 12 éve vezeti a Pest megyei Sződligetet.

Épp egy hete jelentette be Buzinkay György, a Momentum korábbi szentendrei jelöltje is, hogy távozik pártjából, és a DK-nál folytatja.  Korábban Bodrozsán Alexandra és Déri Tibor tudatták, hogy a DK frakciójába távoznak. 

Buzinkay távozásakor a Momentum is felsorolta, hogy kik csatlakoztak már hozzá az utóbbi időben, így Stummer János, a Jobbik volt alelnöke és Pálmai Attila, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt politikusa is náluk folytatja. Nemrég pedig a DK szolnoki politikusa, Miskolczi László vált a párt rendes tagjává.