Újabb oltási akció indul

Újabb oltási akció indul

A német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag előkészítve az oltáshoz a fővárosi Szent János Kórház oltópontján 2021. december 12-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csütörtök és szombat– vagyis december 16-a és december 18-a – között újabb oltási akció lesz országszerte a kórházi oltópontokon. A járvánnyal kapcsolatos tájékoztatásra létrehozott kormányzati oldalon megjelentek szerint ezúttal is előzetes időpontfoglalás nélkül és helyszíni regisztrációval lehet kérni akár az első, akár a második, akár a harmadik oltást. Itt megjegyezték, hogy a  megerősítő oltás mindenkinek ajánlott, aki már 4 hónapnál régebben kapta meg előző oltásait.

A korábbiakkal ellentétben az oltási akció ezúttal nem egész napos lesz. A következő időpontokban lehet menni az oltópontokra előzetes időpontfoglalás nélkül:

December 16-án, csütörtökön: 14-18 óra között
December 17-én, pénteken: 14-18 óra között
December 18-án, szombaton: 10-18 óra között

Az oltási akcióban csak a 12 év felettieket oltják a kórházi oltópontokon, az 5-11 éves gyermekek oltása továbbra is csak időpontfoglalással vagy házi gyermekorvosoknál lehetséges. Továbbra is ötféle vakcina elérhető: Pfizer, Moderna, Janssen, Sinopharm és AstraZeneca.

Már most jelezték, hogy az oltási munkacsoport januárra további oltási akciónapokat tervez, amikor a kórházi oltópontok mellett minden járási székhelyen lesz oltás és a természetesen a háziorvosok is oltanak.

A legfrissebb, kedd reggel közölt adatok szerint itthon 6 192 253 ember kapott oltást, 3 014 936-an pedig már a harmadik vakcinát is kérték.

Címkék: oltási akció