Újabb osztályon szűnik meg a hétvégi fekvőbeteg-ellátás az orosházi kórházban

Újabb osztályon szűnik meg a hétvégi fekvőbeteg-ellátás az orosházi kórházban

Fetser Jánost, a város volt szocialista polgármesterét hallgatják az orosházi kórház megmaradásáért tartott demonstráción az intézmény előtt 2015. március 5-én (Fotó: MTI Fotó: Rosta Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A hétvégétől megszűnik a fekvőbeteg-ellátás az Orosházi László Elek Kórház és Rendelőintézet fül-orr-gégészeti osztályán – tájékoztatta az intézmény az MTI-t. A betegek a békéscsabai kórház adott osztályára kerülnek át.

A sebészeti fekvőellátás, illetve a járóbetegek napközbeni és ügyeleti ellátása továbbra is biztosított marad Orosházán. Akik jobban vannak már, azok pénteken délután négyig hazamehetnek. Akiknek pedig hétvégi szakellátásra is szükségük van, a békéscsabai tagintézmény fül-orr-gégészeti osztályára mehetnek. A betegek szállítását az Országos Mentőszolgálat látja el, és a teljes gyógykezelés Békéscsabán történik.

A békéscsabai tagkórházban szeptember elején eközben hétvégenként szűnt meg a gyermek fekvőbeteg-ellátás, az érintetteket Gyulán látják el. Október eleje óta Orosházán nem lát el a sebészet betegeket hétvégenként, a kezelésre szorulók Gyulán vagy Békéscsabán gyógyulhatnak.