Újabb rekord az előválasztáson, szombaton csaknem 90 ezren mentek el szavazni

Újabb rekord az előválasztáson, szombaton csaknem 90 ezren mentek el szavazni

Előválasztási sátor a Bikás parkban

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ismét rekordot döntött az előválasztási részvétel - közölte az Országos Előválasztási Bizottság. Szombaton a sátrakban 70 122 szavazó adta le voksát, míg az online felületeken keresztül 19 080-an. Ez azt jelenti, hogy a nap folyamán 89 202 szavazat érkezett, összesen pedig már több mint 440 ezren mondták el véleményüket arról, hogy ki legyen az ellenzéki miniszterelnökjelölt, valamint az ellenzéki egyéni jelöltje a jövő évi országgyűlési választáson. 

Pénteken az utcai standokon 60 298-an, interneten keresztül 14 423-an szavaztak, vagyis összesen 74 721 ember voksolt.

Az Országos Előválasztási Bizottság tájékoztatása szerint az előválasztás még három napon át, keddig tart. A szavazatszámlálás szeptember 29-én, szerda reggel kezdődik meg húsz megyei helyszínen. A képviselőjelölti választások végeredménye folyamatosan, a miniszterelnök-jelölti választás végeredménye késő délutánra várható.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.