Újabb rekord dőlt meg: 576 új fertőzöttet azonosítottak

Újabb rekord dőlt meg: 576 új fertőzöttet azonosítottak

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

576 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 8963 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – közölték hétfő reggel a hivatalos oldalon.

Elhunyt egy krónikus beteg, így az elhunytak száma 625 fő, 3961-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 4377 fő. Az aktív fertőzöttek 43 százaléka, az elhunytak 59 százaléka, a gyógyultak 42 százaléka budapesti. 164 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen.

Ennyi új fertőzöttet még sosem találtak.

A honlap adatai szerint az elvégzett mintavételek száma 481 424, 11 424-gyel több, mint előző nap. Ez is rekord, ilyen sok tesztet nem végeztek korábban egy nap alatt. Hatósági házi karanténban 21 756 ember van, 3276-tal több, mint vasárnap reggel. Az aktív fertőzöttek száma 419-cel, a kórházban ápoltaké 13-mal, a lélegeztetőgépen lévőké nem változott az elmúlt huszonnégy órában. A gyógyultak száma hárommal emelkedett tegnap óta.

A hivatalos oldalon hozzáteszik: ahogy az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány nem ért véget, a második hullám hazánkat is elérte, az aktív fertőzöttek száma ismét emelkedik, ezért nagyon fontos továbbra is a fegyelmezettség, a beutazási korlátozások és az általános higiénés szabályok betartása.

Címkék: koronavírus