Újabb szomorú rekord: 121 ember hunyt el

Újabb szomorú rekord: 121 ember hunyt el

Ápolók dolgoznak egy koronavírussal fertőzött beteg mellett a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház COVID részlegén, az intenzív osztályon 2020. április 24-én (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

4397 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19) – derül ki a járvánnyal kapcsolatos kormányzati tájékoztató oldalon megjelent legfrissebb adatoktól. Így már 170 ezer fölé emelkedett a vírus megjelenése óta hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, jelenleg pedig 125 789 aktív fertőzöttről tudni. 7 358 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük  599-en vannak lélegeztetőgépen.

Elhunyt 121 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 3689 főre emelkedett, 40 820-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek 22 százaléka, az elhunytak 26, a gyógyultak 27 százaléka budapesti.

A tájékoztatásban ezúttal is felhívták a figyelmet, hogy egész Európában, a szomszédos országokban és Magyarországon is exponenciálisan nő a fertőzöttek száma, egyre többen igényelnek kórházi ellátást. A járványt megállítani nem lehet, a cél a járvány lassítása és a kórházak teljesítőképességének védelme. Ezt szolgálják a veszélyhelyzettel kihirdetett újabb védelmi intézkedések. A kormány jövő hét szerdai ülésén értékeli a jelenleg érvényben lévő korlátozó intézkedések hatását és szükségességét. Egyúttal arra kérték a magyar embereket, hogy tartsák be a szabályokat.

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádióban azt mondta, semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy lassulna a járvány terjedése, hogy túl lennénk a nehezén.