Újabb sztrájk jöhet a makói Continentalnál

Újabb sztrájk jöhet a makói Continentalnál

A Continental zászlói (Fotó: continental.com)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A péntek délutáni tárgyaláson sem sikerült megállapodni a munkáltatóval, ezért a hétvégén a Continental makói gyárában létrejött sztrájkbizottság megkezdi a határozatlan idejű sztrájk előkészítését – közölte a Népszavával Radics Gábor, a Gumiipari Szakszervezeti Szövetség elnöke. 

A gumigyárban az elmúlt hetekben egyre hosszabb időre szüntették be a munkát a dolgozók, akik a cég által felmondott kollektív szerződésben rögzített jogaikat szeretnék visszakapni. Legutóbb csütörtökön délután kettőkor fejeződött be a 24 órás makói sztrájk, azt megelőzően már volt egy 2 órás figyelmeztető, és egy 8 órás munkabeszüntetés is. 

A sztrájkolók többek között a korlátlanul elrendelhető túlórák és a 10 évnél régebb óta a cégnél dolgozók pluszjuttatásainak elvétele ellen küzdenek.

Radics Gábor azt mondja: követeléseik értéke a cég nyilvános mérlegadatai alapján a bértömeg mindössze fél százalékát teszi ki, ennél pedig az eddigi munkabeszüntetések valószínűleg már nagyobb kárt okoztak, ezért érthetetlen a cég hajthatatlansága.