Újabb tragikus rekordok: 4709 fő új fertőzött van, elhunyt 103 beteg

Újabb tragikus rekordok: 4709 fő új fertőzött van, elhunyt 103 beteg

Védőruházatot viselő egészségügyi alkalmazott koronavírussal fertőzött betegeket ápol (Fotó: MTI/EPA-ANSA/Massimo Percossi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

4709 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 99 625 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 103 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 2250 főre emelkedett, 23 213-an pedig már meggyógyultak – derül ki a koronavírussal kapcsolatos hivatalos tájékoztató oldal pénteki, legfrissebb adataiból. A járvány kezdete óta Magyarországon 24 óra alatt még sosem találtak ennyi új fertőzöttet, ahogy ennyien még életüket sem vesztették.

Mint írták, az aktív fertőzöttek száma 74 162 fő. Az aktív fertőzöttek 25%-a, az elhunytak 30 %-a, a gyógyultak 28%-a budapesti. 5489 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 391-en vannak lélegeztetőgépen.

Az Operatív Törzs jelenleg 98 óvodában és 7 iskolában rendelt el rendkívüli szünetet, 78 osztályban és 23 iskolában digitális munkarendet.

– A járványt megállítani nem lehet, a cél a járvány lassítása – írták. Jelezték azt is, a rendkívüli járványhelyzet miatt a kormány új rend szerint működik: naponta, kétnaponta reggel hatkor az Operatív törzs a miniszterelnök részvételével ülésezik, emellett a rendkívüli jogrendi akciócsoport is újrakezdte munkáját.

Orbán Viktor péntek reggel arról beszélt, december közeére közel 4500 intenzíven ápolt beteg is lehet, ám van olyan egészségügyi szakértő, aki szerint legfelejebb 1200 fősre növelhető az intenízv osztályok kapacitása.