Újabb újságírók, akik az Indexhez igazolnak

Újabb újságírók, akik az Indexhez igazolnak

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hercsel Adél, az NLC.hu korábbi újságírója, illetve Szalai Szabolcs, az LMP-közeli Jövő TV alapítója is átmegy az Indexhez – értesült a Magyar Hang. Úgy tudjuk, az érintettek politikáról fognak írni.

Szalai Szabolcs a Magyar Hang kérdésére megerősítette, hogy a laphoz megy, de ennél többet nem kívánt mondani. Biztos információink szerint Hercsel Adél is az átigazolók között van, ám az újságírót hiába kerestük kérdéseinkkel, nem kívánt nyilatkozni.

A Média1 szerdán reggel már írt arról, hogy sikeresen zajlik az Index új stábjának toborzása. Értesüléseik szerint az eddig az Index vezérigazgatójaként emlegetett Szombathy Pál lesz az új főszerkesztő. A Magyar Hang kereste Szombathy Pált, de nem kívánt nyilatkozni.

Az Indexnél azt követően mondott fel lényegében a teljes szerkesztőség – több mint 90 újságíró és szerkesztő – még júliusban, hogy Bodolai László, a lapot tulajdonló alapítvány elnöke elbocsátotta Dull Szabolcs főszerkesztőt. Azt állította, hogy megrendült benne a bizalma. Az ügy előzménye, hogy az Index szerkesztősége átállította függetlenségi barométerét azt jelezve, hogy veszélyben érzik magukat, mert külső beavatkozástól tartanak. Erről több szerkesztőségi közleményt is megjelentettek.