Ujhelyi amellett érvelt, hogy vegyék fel a Jobbikot a Néppártba

Ujhelyi amellett érvelt, hogy vegyék fel a Jobbikot a Néppártba

Pollreisz Balázs, az ellenzék győri polgármester-jelöltjének fórumán felszólal Gyöngyösi Márton és Ujhelyi István (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Közös érdekünk volna, hogy a Jobbikot felvegyék a Néppártba, miután a Fideszt onnan kizárták – ezt nem egy jobbikos politikus, hanem az MSZP európai parlamenti képviselője mondta. Ujhelyi István pénteken este Győrben, a város polgármesteri posztjáért ellenzéki színekben induló Pollreisz Balázs fórumán érvelt emellett.

Ujhelyi István egyébként úgy véli, hogy a Fideszt heteken belül kizárják eddigi pártcsaládjából, az Európai Néppártból. Külön érdekesség, hogy beszédét a helyszínen hallgatta végig – mások mellett – Gyöngyösi Márton, a Jobbik uniós képviselője.

Korábbi sajtóhírek szerint a következő hetekben dől el, hogyan alakul a Fidesz és az Európai Néppárt sorsa. Orbán Viktor csütörtökön – az év azon napján, amikor kiállt az újságírók elé – igen sok kérdést kapott a témával kapcsolatban, de konkrétumot egyelőre nem mondott.

Orbán a mókusok előtt: így szerepelt a cinikus zseni | Magyar Hang

Arról beszélt, hogy az Európai Néppárt zsugorodik, veszít az erejéből, mert rossz felé, egyre inkább liberális, szocialista, centrista irányba tart. A Fideszt nem a mai formájában érdekli a pártcsalád, annak meg kell változnia. A következő néhány hétben dől el, hogy ez megtörténik-e, ha nem, akkor egy új kezdeményezés kell, már a Néppárton kívül. A miniszterelnök szerint ki fog derülni, hogy amit Európa jövőjéről gondolnak, az a német CDU-hoz esik közelebb, vagy „Salvini úrhoz”.