Ujhelyi István: Az Európai Bizottság további feltételeket szab a kormánynak

Ujhelyi István: Az Európai Bizottság további feltételeket szab a kormánynak

Ujhelyi István

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb feltételeket szabhat az Európai Bizottság (EB) a magyar kormánynak, hogy folyósítsák az uniós forrásokat – legalábbis így tudja Ujhelyi István európai parlamenti képviselő, aki erről hétfőn este az ATV Egyenes Beszéd című műsorában beszélt.

Az EB szerdán dönt a magyar jogállamisági kérdésben, vagyis akkor derülhet ki, hogy az eddig befagyasztott uniós források érkezhetnek-e. Az ellenzéki politikus megfogalmazása szerint 90 százalékos valószínűséggel tudja állítani, hogy nem oldják fel a pénzek befagyasztását, nem szüntetik meg a jogállamisági mechanizmust, hanem új feltételeket szabnak a magyar kormánynak. Úgy tudja, hogy az eddigi 17 vállalás mellett – amelyek jelentős részét a magyar Országgyűlés már el is fogadta – további 10 hasonlót szabnak meg, példaként az „igazságszolgáltatás rendberakását” említette. – Orbán elképesztő nagyot hasalt – fogalmazott Ujhelyi István, hozzátéve, hogy a társadalom akkor lehet boldog, ha a kormány változtat és érkeznek majd az uniós pénzek.

Az ellenzéki képviselő beszélt arról is, hogy ez a mostani döntés 3000 milliárd forintot érint. Van még egy 2000 milliárdos tétel, ami az úgynevezett helyreállítási alap, ez a pénz teljesen elveszett volna, ha az Európai Bizottság nem írja alá a magyar tervezetet, ám ez megtörténik, ezért pedig szerinte dicséret illeti Navracsics Tibort.