Ujhelyi István elindul az MSZP társelnöki posztjáért

Ujhelyi István elindul az MSZP társelnöki posztjáért

Ujhelyi István

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megméretteti magát az MSZP következő tisztújításán, és jelentkezik a társelnöki posztra Ujhelyi István – a szocialista EP-képviselő ezt az ATV Start műsorán jelentette be hétfőn reggel. Tóth Bertalan, a párt egyik társelnöke a hétvégén közölte, nem kíván ismét elindulni a tisztségért.

Ujhelyi most arról beszélt, szerinte komoly politikai felelősséget tükröz, hogy Tóth nem indul újra szeptemberben a pártelnöki pozícióért. – Szeretném egyfajta tandemben, Tóth Bertalan frakcióvezetővel együttműködve, ha azt a programot végrehajthatnám pártelnökként, amit most letettem az asztalra. Ha az újjászületést támogatja a közösségünk, azt szívesen, örömmel, nagy ambícióval, pártelnökként vállalom, ha maradni akarunk azok, akik vagyunk és nem tudunk változtatni, ahhoz nem én kellek – magyarázta. Azt is ígérte, ha van változtatási szándék, ehhez a felelősséget is vállalja.

Ujhelyi István úgy látja, az MSZP avittá vált, a pártnak meg kell ráznia magát, mindenkinek meg kell értenie, hogy ha a NER érdemi ellensúlya akar lenni, akkor először magának is változnia kell.

Ujhelyi vasárnap már nyilvánosságra hozta ötleteit a párt megújításával kapcsolatban. – Azt javasoltam, hogy a Magyar Szocialista Párt a jövőben alakuljon át egy olyan szociáldemokrata közösséggé, amely már új nevében is hordozza az értékválasztást és mindazt, amit a választóin keresztül Magyarországnak biztosítani akar: esélyt. Legyen az új közösségünk neve »Esély«, amely kis, hálózatba kapcsolódó helyi közösségein keresztül nemcsak viszi, de hozza is az üzeneteket és a politikai elvárásokat – írta.

 

Címkék: MSZP, Ujhelyi István