Újra 30 fok fölé kúszik a hőmérséklet

Újra 30 fok fölé kúszik a hőmérséklet

Napsütés (Forrás: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Dél-magyarországi megyékre zivatar, hőség és felhőszakadás veszélye miatt is első fokú figyelmeztetést adott ki az OMSZ csütörtökre.

Alapvetően napos időre van kilátás, bár eleinte délnyugaton, nyugaton még lehetnek erősen felhős tájak, és ott helyenként zápor, illetve egy-egy helyen zivatar előfordulhat, másutt azonban csapadék nem valószínű – írja csütörtöki előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az északi, északkeleti szél több helyen megélénkül, néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15, 21 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27, 33 fok között valószínű.

Ami az orvosmeteorológiát illeti, az Időkép előrejelzése szerint csütörtökön már nem várható fronthatás. A melegedésre érzékenyek migrént, koncentrálási problémákat tapasztalhatnak. Az ország szelesebb északi és nyugati felén ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat, az élénk szél viszont csökkenti a fülledtségérzetet. 10 és 16 óra között sokfelé erős, néhol nagyon erős lesz az UV-sugárzás.

A közlekedésmeteorológiáról szólva, csütörtökön már a napsütés kerül előtérbe, így vezetés közben elsősorban a napszemüvegekre lehet szükség. Záporok, zivatarok reggel, kora délelőtt még több helyen, délután már csak helyenként fordulhatnak elő a Dunántúl középső és déli felén. Környezetükben átmenetileg vizes, csúszós útszakaszokkal, néhol hirtelen lecsökkenő látástávolsággal kell számolni. A szél az ország nyugati és északi felén élénk, néhol erős lesz, emiatt csökkenhet a menetstabilitás.

Címkék: időjárás