Újra aktivizálták a kormány üzeneteit harsogó Megafon-kommandót

Újra aktivizálták a kormány üzeneteit harsogó Megafon-kommandót

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Október elején újra hirdetni kezdett a Fidesz üzeneteit a Facebookon terjesztő Megafon központ, amely az áprilisi választások óta nem költött reklámra. Szankciópárti baloldal, dollárbaloldal, Európát átverő Brüsszel – kezdték harsogni fizetett hirdetésekben az elmúlt néhány napban a Fidesz kommunikációs üzeneteit a megafonos beszélő fejek. A Facebook hirdetéstárának adatai szerint október 9-én indultak a reklámok, eddig Deák Dániel oldalán 350-400 ezer forintot költöttek, Dér Stefién 700–800 ezret, Bohár Dánielnél 650–750 ezret, Trombitás Kristófál 750–850 ezret. Vagyis összesen 2,45–2,8 millió forint ment el eddig erre.

„Döbbenet, konkrétan egész Európát átverték a brüsszeli döntéshozók! Ezek a globalista érdekeket szolgáló bürokraták egész egyszerűen figyelmen kívül hagyták az európai országok megválasztott vezetőinek korábbi közös döntését – amely szerit az orosz szankciók nem érinthetik az energiaszektort” – hangzik el például az uniót támadó Dér Stefi-videóban, utána bevágva Ursula von der Leyen európai bizottsági elnöktől, hogy az EU lemond az orosz kőolajról és ideje az orosz vezetékes gáz árplafonjának. Közben viszont azt a logikai bukfencet nem oldja fel, hogy a bürokraták hogyan hagyhatták figyelmen kívül a vezetők döntését, amikor minden szankciót a tagállamok irányítói fogadtak el, köztük Orbán Viktor magyar miniszterelnök. Trombitás Kristóf pedig így vezette fel az egyik hirdetett videóját: „baromi dühös vagyok a magyarországi dollárbaloldalra, mert némi készpénzért eladták a hazájukat, nemzeti törekvéseinket és minden egyes magyar ember alapvető érdekét. ha rajtuk múlna, itt bizonnyal egy nyugati helytartó uralkodna.”

Mint korábban megírtuk, a választás napjáig 1,1 milliárd forintot költöttek a Megafonhoz tartozók hirdetéseire. a voksolás után viszont egészen októberig nem terjesztették fizetősen a posztjaikat. Már 2021-ben azt írtuk, hogy a nehezen átlátható támogatási rendszeren keresztül (vélhetően) közpénzből működtetett központ elvben a pályájuk elején álló konzervatív megmondóemberek felkarolására jött létre, a gyakorlatban azonban bejáratott nevek szponzorálásával nyíltan kampányol a Fidesz mellett. 2022-ben a Megafon beperelte a Telexet, hogy írják ki, szerintük nem közpénzből működnek. A bíróság szerint azonban megalapozottan juthattak erre a következtetésre, véleményre.

Címkék: propaganda, Megafon