Újra be lehet menni a börtönökbe

Újra be lehet menni a börtönökbe

Képünk illusztráció (Forrás: bv.gov.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A javuló járványügyi helyzetnek köszönhetően május 1-től ismét látogathatók a fogvatartottak az ország valamennyi büntetés-végrehajtási intézetében - közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) az MTI-vel pénteken. Azt írták: a fogvatartott egy időben legfeljebb két látogatót fogadhat, havonta egyszer, maximum 60 percig.

A látogatás a fogvatartottak és hozzátartozóik közötti plexilappal elválasztott asztalnál történhet, a fizikai érintkezés teljes kizárásával – tették hozzá.

A tájékoztatás szerint a személyes látogatás mellett a büntetés-végrehajtási szervezet továbbra is lehetőséget biztosít a digitális kapcsolattartásra; a Skype-beszélő havonta egy alkalommal, legfeljebb 60 percre vehető igénybe. Az a fogvatartott, aki bármely okból nem tudja személyesen fogadni a hozzátartozóit, legfeljebb heti két alkalommal, legfeljebb 60 percben Skype-olhat a kapcsolattartójával – írta a BvOP.

A látogatási tilalom tavaly november óta állt fenn a büntetés-végrehajtási intézményekben. Előtte különböző jogcímeken 2020 márciusától 2021. június 30-ig is tilos volt a látogatás – derül ki a Telex áprilisi cikkéből.

Címkék: BVOP, koronavírus