Újra beázott a Szent János Kórház szülészete

Újra beázott a Szent János Kórház szülészete

A Szent János Kórház (Fotó: György Zsombor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy hónap után ismét beázott a szülészeti osztály a Szent János kórházban – közölte a Hvg.hu. Információik szerint emiatt a nagyobb műtétek el is maradnak.

Az intézmény kommunikációs osztálya az értesülést meg is erősítette. Mint írták, „Sajnálatos módon az elmúlt hetekben azt tapasztaltuk, hogy a kivitelező a helyreállítási munkák során feladatait nem az elvárható gondossággal és intenzitással végzi. Korábbi esőzés miatt is keletkeztek károk, aminek helyreállítását az érintett cég azonnal megkezdte. A tegnapi nagy mennyiségű esőtől ismételten nagymértékű kár keletkezett, így megkezdtük a szükséges lépéseket és az ügyben jogi lépéseket fogunk tenni”. A kórház hozzáfűzte, hogy a szülészeti osztály az első emeletre költözött, „de a nőgyógyászati kisműtétek és szülések továbbra is rendben zajlanak.” 

Bő egy hónappal ezelőtt ugyancsak a Hvg.hu írt arról, hogy másik kórházba kellett vinni a nőgyógyászati nagyműtéteket, szülőágyakat helyeztek át, elköltöztették a szülészeti osztályt, miután beázott a Szent János Kórház szülészetének épülete. A beázás oka, hogy beépítik a tetőteret, de a viharok leszaggatták az ideiglenes tetőborítást.