Újra célkeresztbe vennék Szél Bernadettet az LMP-ben

Újra célkeresztbe vennék Szél Bernadettet az LMP-ben

Szél Bernadett (Fotó: Farkas Norbert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Igen terjedelmes, több ponton is személyeskedő beadványt írt az LMP-s Sallai Róbert Benedek a párt fegyelmi, illetve etikai bizottságának – értesült a Magyar Hang.

Információink szerint az elsősorban Szél Bernadett elleni írás egyik fő vonulata, hogy a volt társelnök ártott a közösségüknek még a választási utáni időszakban is, mert április 8-a után is többször kiállt a voksoláson részben megvalósult koordináció mellett. Úgy tudjuk, felrója a beadványban a Sargentini-jelentés ügyét is. A párt elnöksége ugyanis arról döntött, hogy európai parlamenti képviselőjük ne szavazzon a magyar kormányt elítélő jelentésről, Szél Bernadett ugyanakkor a Facebookon fejtette ki ezzel ellentétes véleményét, miszerint igennel kellett volna voksolni Strasbourgban. Értesüléseink szerint a Sallai Róbert Benedek által jegyzett írás az LMP-t azóta már elhagyó Hadházy Ákost is bírálja.

Szél Bernadett lapunk megkeresésére csak röviden kommentálta az ügyet. Mindössze annyit mondott, hogy egy ellenzéki politikusnak véleménye szerint más dolga is lenne most ahelyett, hogy kígyót-békát kiabál.

A mostani beadvány azért is érdekes, hiszen Szél Bernadettet az LMP etikai bizottsága korábban már igen keményen megbüntette a pártban jelentős vitákat okozó, a választások előtti koordináció miatt. Három évre eltiltották mindenféle párttisztségtől, ám érdekes módon elnök elvileg maradhatott volna. Szél Bernadett a döntés után néhány héttel azonban inkább lemondott a pártvezetésről, utódját az októberi kongresszuson fogják megválasztani. Vele együtt egyébként megbüntették még a koordináció kialakításában ugyancsak részt vevő Schmuck Erzsébetet, Ungár Pétert, az MSZP-s Kunhalmi Ágnes javára visszalépő politikusukat pedig ki is zárták.

Szél Bernadett: Az LMP nem viselkedhet így - Magyar Hang

„Az etikai bizottság döntései után csak azt tudom tenni, hogy szolidaritást vállalok.” Exkluzív interjú.

Eközben Sallai Róbert Benedek is érdekes eseményeken ment keresztül. Még májusban kizárták a pártból, amiért egy ülésen nekiment Hadházy Ákosnak. Majd ugyanaz az etikai bizottság, amelyik sorra osztogatta a pártvezetőknek a kitiltást, úgy döntött, hogy Sallai mégis a párt tagja maradhat, csak éppen nem viselhet párttisztséget.

Frissítés: A 24.hu csütörtökön úgy értesült, nem indul eljárás. Sallai első fokon a fegyelmi testülethez adta be a fegyelmi indítványt, az pedig továbbküldte az etikai bizottságnak. Az etikai bizottság másodfokon nem járhat el az ügyben, így visszadobta a fegyelmi testületnek, amely megalapozottság hiányában elutasította a beadványt.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.