Újra elérhetetlen volt a vakcinaregisztrációs oldal

Újra elérhetetlen volt a vakcinaregisztrációs oldal

Az EESZT oldalán látható üzenet vasárnap este

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kért szolgáltatás jelenleg nem elérhető. Kérjük látogasson vissza később! – ez a felirat fogadta vasárnap este azokat, akik az EESZT, vagyis az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér oldalára szerettek volna belépni. A Hvg.hu vette észre, hogy újra elérhetetlen az az oldal, ahol – többek között – az oltásokra is lehet időpontot foglalni.

Hétfő kora reggel már újra működött.

Pénteken azután omlott össze a rendszer, hogy kiderült: a kínai Sinopharm és az AstraZeneca mellett 100 ezer Pfizer oltásra is lehet időpontot foglalni. Az operatív törzs akkor magyarázatként azt közölte: terheléses támadás érte az oldalt. Hozzátartozik, hogy nem sokkal előtte Orbán Viktor a szokásos rádióinterjújában azt mondta, hogy aki Pfizert szeretne, az már csak azon a napon kaphat, utána hetekig nem lesz. Az érkező szállítmányokat ugyanis félreteszik a 16 és 18 év közöttieknek, akiknek oltása május 10-e után kezdődik.

Pénteken mindenesetre tömegek rohamozták meg az oltópontokat, hogy a honlapot „megkerülve”, időpont nélkül beolthassák magukat. Az időben érkezők időpontfoglalás nélkül is megkapták a vakcinát. Így pedig meg is lett szombatra a 4 millió beoltott.

Címkék: vakcina, Pfizer, EESZT