Újra előzetesbe kerülhet a Viking kapitánya

Újra előzetesbe kerülhet a Viking kapitánya

A Hableány kiemelése 2019. július 11-én a Margit híd lábánál (Fotó: György Zsombor/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A május végi dunai hajókatasztrófában érintett Viking Sigyn ukrán hajóskapitányának letartóztatását kezdeményezi az illetékes ügyészség – ezt a fővárosi főügyész közölte az MTI-vel. Ibolya Tibor magyarázata szerint ugyanis csak így biztosítható, hogy részt vegyen az eljárásban, valamit így akadályozható meg a bizonyítás megnehezítése. A nyomozási bíró szerdán dönt az ügyben.

Az ukrán férfit eddig halálos tömegszerencsétlenséget eredményező vízi közlekedés gondatlan veszélyeztetésével gyanúsították, hétfőn azonban a rendőrség bővítette ezt a kört. Összesen 35 rendbeli segítségnyújtás elmulasztása bűntett megalapozott gyanúját közölték a 64 éves ukrán férfivel, egyúttal őrizetbe is vették.

A Hableány kiemelése képekben | Magyar Hang

Hajnali ötkor kezdődött kedden a Hableány kiemelése, körülbelül délután fél kettőre sikerült átemelni arra az uszályra, ami aztán a csepeli kikötőbe szállította. A hetvenéves hajótest bal hátsó oldalán durvábban megsérült, mint várták, így a meglévő négy mellé délelőtt újabb kötélzetet feszítettek a szakemberek a roncs alá.

Ez nem sokkal azután történt, hogy a Kúria szerint törvénysértő volt 15 milliós óvadék ellenében az előzetesből bűnügyi őrizetbe helyezni.

A 24.hu megkereste az ukrán férfi jogi képviselőjét, aki azt mondta, hogy ügyfele nem ismerte el az újonnan vele közölt bűncselekményeket és panaszt tett a gyanúsítás ellen. Tóth M. Gábor elmondása szerint a hajóskapitány nem tett vallomást, de így is sokáig elhúzódott a kihallgatás a papírmunkák miatt.

A

Viking Sigyn szállodahajó május 29-én ütközött neki a Hableány

sétahajónak, amely a baleset következtében hét másodperc alatt

elsüllyedt. A sétahajón utazó 35 emberből – 33 dél-koreai

turista míg 2 fős magyar személyzet – heten élték túl az

ütközést.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.