Újra közlekednek a vonatok a Budapest-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vonalon

Újra közlekednek a vonatok a Budapest-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vonalon

A debreceni Nagyállomás (Fotó: Timon91/Flickr)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újra közlekednek a vonatok a Budapest-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vonal teljes hosszán, a kidőlt fák miatt leszakadt felsővezetékeket az éjjel helyreállították; várhatóan nagyobb késések már nem lesznek, a korlátozásokat is feloldották – jelentette a Mávinform hétfő reggel az MTI-vel.

Közölték azt is, az Apafa-Hajdúhadház-Újfehértó szakaszon mindkét vágányon újraindult a vonatforgalom. Császárszállás és Nyíregyháza között hajnalban három fa dőlt a vasúti pályára és a felsővezetékre, a vonatok Újfehértó és Császárszállás között csak az egyik vágányon közlekedhetnek, a menetidő 15-20 perccel hosszabb.

A felsővezeték helyreállítása, a kidőlt fák eltávolítása Hajdúhadház és Újfehértó, Hajdúhadház és Apafa, illetve Császárszállás és Újfehértó között hosszabb időt vesz igénybe.

A katasztrófavédelem jelentése szerint a vasárnapi viharok miatt országszerte több mint 1300 esetben riasztották a tűzoltókat.