Újra lehet látogatni a miskolctapolcai Barlangfürdőt

Újra lehet látogatni a miskolctapolcai Barlangfürdőt

A Miskolctapolca Barlangfürdő kültéri medencéje (Fotó: a fürdő honlapja)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az önkormányzat és turisztikai vállalkozások összefogása révén újra megnyitották a miskolctapolcai Barlangfürdőt – közölte Miskolc polgármesteri hivatala pénteken az MTI-vel. A közleményben idézték Veres Pált, a város független polgármesterét, aki elmondta: a közös akarat és a közös teherviselés tette lehetővé, hogy újra megnyithassa kapuit a Közép-Európában egyedülálló termálfürdő.

A város önkormányzata vállalta, hogy az átmeneti zárva tartás melletti rezsidíjhoz, egyéb költségekhez szükséges 100 millió forintos támogatás mellett további 22 millió forintot biztosít a nyitáshoz. A miskolci turisztikai vállalkozások képviselői pedig szándéknyilatkozatban rögzítették, hogy több mint 20 millió forinttal járulnak hozzá a fürdő nyitvatartásához. „Amíg a vállalt összeget előteremtik, addig az önkormányzat az energiaárak és a rezsidíjak elszabadulása miatt kialakult válsághelyzet kezelésére létrehozott Városvédelmi Alapból előlegezi meg a 20 milliós részvállalásukat” – áll a közleményben.

A Barlangfürdőt az energiaárak emelkedése, illetve az infláció miatt zárták be október 10-én határozatlan időre. Riportunk a bezárás napjáról itt olvasható.