Újra tüntettek a vásárosnaményi kórházért

Újra tüntettek a vásárosnaményi kórházért

Vásárosnaményban a kórház kinyitásáért tüntettek (Fotó: Magyar Hang/Tompos Ádám)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kórházbezárástól tartanak, ezért tüntettek pénteken Vásárosnaményban. A koronavírus miatt márciusban elrendelt, azóta megszüntetett veszélyhelyzet óta zárva vannak a városi kórház fekvőbeteg osztályai, az RTL Híradó szerint jelenleg 140 ágy áll üresen. A tüntetők attól tartanak, több osztály végleg megszűnhet.

A tüntetéshez több ellenzéki politikus is csatlakozott, ám a város polgármestere szerint szó sincs kórházbezárásról. Az RTL-nek az intézmény elmondta: a férőhelyeket az esetleges koronavírusos betegeknek tartották fent, ami orvosszakmai döntés volt, szeptembertől újranyit a fekvőbeteg részleg.

Lapunk többször is foglalkozott a vásárosnaményi kórház ügyével. Augusztus 1-én már tartottak egy demonstrációt a Bereg központjában: a megmozdulás szervezői azt szerették volna elérni, hogy azonnali hatállyal induljon el újra az intézményben minden osztályon a fekvőbeteg-ellátás. Nem fogadták el az intézet vezetése által ígért szeptember 1-i határidőt az újranyitásra, ahogyan azt sem, hogy az ötből mindössze három osztály elindítását emlegette a kórház, a másik kettőről hallgatott.

Mint az augusztus 6-i lapszámunkban megjelent cikkben rávilágítottunk, a tömegközlekedés hiányosságai miatt van különösen fontos szerepe annak, hogy Vásárosnaményban kórház működik. Az ügy miatt egy Facebook-csoport is létrejött: a Nem adjuk a kórházunkat! elnevezésű csoport már több mint hatezer taggal rendelkezik.