Újraindulhat a traumatológiai ellátás Zalaegerszegen

Újraindulhat a traumatológiai ellátás Zalaegerszegen

A Zala Megyei Szent Rafael Kórház (Fotó: a Zala Megyei Szent Rafael Kórház internetes oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vasárnaptól ismét elindulhat a traumatológiai ellátás Zalaegerszegen – közölte az MTI a Zala Megyei Szent Rafael Kórház pénteki tájékoztatása alapján. Az intézmény szerint az összehangolt, azonnali intézkedéseknek köszönhetően sikerült újjászervezni az osztályt.

Június végén hét traumatológus mondott fel, így azóta a kórház csak az egyszerűbb sérüléseket tudta ellátni, a többieket Nagykanizsára, Szombathelyre, esetleg Kaposvárra kellett szállítani. A súlyos állapotban lévő betegekkel tehát több mint egy órát is utazhattak, míg végül a megfelelő ellátásban részesültek. A felmondott traumatológusok nem értettek egyet a megfizetett ügyeleti díjakkal, így azokat az intézmény akkori közlése szerint megemelték. A kórház közlése szerint viszont a traumatológusoknak további követeléseik voltak, amiket nem állt módjukban teljesíteni. Ezt visszautasították a távozó orvosok, de a munkaügyi jogvita részleteit nem tárták a nyilvánosság elé, elmondásuk szerint azokról nem nyilatkozhatnak.

A zalaegerszegi kórház korábban azt ígérte, a lehető legrövidebb időn belül újraindul a traumatológiai ellátás, és olyan szakorvosokat vonnak be, akik „a gyógyítást és a betegek ellátását tekintik elsődleges céljuknak, intézményünk és kollektívája iránt pedig elkötelezettek.” Végül egy pécsi orvost bíztak meg a feladattal, így a kórház kihelyezett tanszékként is üzemelhet.

Rig Lajos jobbikos országgyűlési képviselő eközben pénteki posztjában szkepticizmusának adott hangot. Visszautalva előző napi bejegyzésére, amiben beszámolt róla: egy fiatalember munkavégzés közben körfűrésszel levágta a jobb hüvelykujját, a zalaegerszegi kórházban viszont nem tudták ellátni.

Rig szerint a kommunikáltakkal szemben nincs megoldva a traumatológiai ellátás, a sérültet pedig végül a jóval távolabbi, szombathelyi kórházba kellett szállítani. Hozzátette pénteken, hogy kötözésre sem tudtak a férfinek időpontot adni.