Újszentiván: fiktív közmunkások, fantomszavazók és a polgármester szeszfőzdéje

Újszentiván: fiktív közmunkások, fantomszavazók és a polgármester szeszfőzdéje

Az újszentiváni futballpálya, ahol nem láttuk nyomát beruházásnak (Fotó: Magyar Hang/Tompos Ádám)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Belépek az újszentiváni postára, ahol polcnyi pálinka fogad. Végignézek a soron és az árjegyzéken. Borsos ára van a díjnyertes italoknak. Félreértés ne essék, nem arról van szó, hogy a Szegedtől délre fekvő, körülbelül kétezer fős községben pálinkát árulna a posta. Pont fordítva van: itt a helyi pálinkafőző üzem látja el a postai szolgáltatásokat. (...) A hivatalosan postapartnernek számító irodában ugyanis tavaly áprilisban szolgáltatóváltás történt: az üzemeltető onnantól kezdve Novi Rakija Kft. lett.

(...)

Ennél is izgalmasabb azonban, hogy kik a tulajdonosai a Novi Rakijának: egyikük Putnik Lázár, Újszentiván polgármestere, míg a másik Putnik-Mayer Arnold, a testvére.

(...)

Mostanában azonban nem a fiktív szerb szavazókról, hanem a helyi fantomközmunkásokról pusmognak Újszentivánon. (...) Egy fiktív közmunkásról nagyon is tudnak Újszentivánon: Rusin Rolandról. A fiú ugyanis létezik és dolgozik is – csak éppen Hollandiában. Édesapja, Rusin Csaba pedig Putnik Lázár később visszalépett kihívója volt a tavalyi önkormányzati kampányban.

A teljes riportot elolvashatja a Magyar Hang szeptember 11-én megjelent 2020/37. számában.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában! És hogy mit talál még a 2020/37. számban? Itt megnézheti!